Zirkonyum Kaplama

Zirkonyum Kaplama

Estetiğin ve Dayanıklılığın Buluştuğu Mükemmel Çözüm

Zirkonyum kaplama, günümüzde estetik diş hekimliğinde en yaygın tercih edilen yöntemlerden biridir. Dişlerdeki renk, şekil veya bozuklukları düzeltmek ve doğal ve estetik bir gülüşe sahip olmak isteyenler için mükemmel bir seçenektir. Zirkonyum kaplama, dayanıklılığı ve estetik görünümü bir araya getirerek dişlerinizin doğal güzelliklerini ortaya çıkarır.

Zirkonyum kaplama, zirkonyum diye adlandırılan dayanıklı bir malzeme kullanılarak üretilir. Bu malzeme, dişlerinizle uyumlu ve alerjik reaksiyonlara neden olmayan özelliklere sahiptir. Zirkonyumun şeffaf yapısı sayesinde ışığı geçirgenliği artar ve doğal diş görünümü elde edilir. Aynı zamanda, zirkonyum kaplama, diş minesine benzer bir parlaklık ve yüzey sağlayarak dişlerinizin doğal görünümünü korur.

Zirkonyum kaplama, tek diş düzeltilmesinden, dişlerin tamamının restore edilmesine kadar geniş bir uygulama alanına sahiptir. Dişlerinizi beyazlatmak, şekillerini ve boyutlarını düzeltmek veya aralarındaki boşlukları kapamak için ideal bir çözümdür. Diğer diş kaplama seçeneklerine göre daha dayanıklıdır ve uzun ömürlüdür.

Atlas Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak, zirkonyum kaplama uygulamalarında uzmanlaşmış deneyimli kadromuzla, hastalarımıza estetik ve doğal gülüşler kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Tedavi sürecinde en son teknolojileri ve ileri materyalleri kullanarak, hastalarımıza konforlu ve güvenilir bir tedavi deneyimi sunuyoruz.

Sağlıklı, doğal ve estetik bir gülüşe sahip olmak için zirkonyum kaplama ile tanışın. Daha fazla bilgi almak veya randevu oluşturmak için Atlas Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'ni ziyaret edebilirsiniz. Size mükemmel bir gülüş sunmak için hazırız!

  • Çokça Çay, Kahve İçiyorum. Dişlerime Zarar Verir Mi?

    Çay ve kahvenin aşırı tüketilmesi dişlerde sarımsı kahverengi lekelere sebep olur. Bu estetik bir kayıp olarak algılanabilir. Netice olarak bu alanlar özellikle oral hijyeni yetersiz hastalarda diş taşlarının tutunacağı birikim bölgeleri haline gelir ve dişeti hastalıklarının oluşmasına katkı yapar. Mümkünse çay ve kahve tüketimi azaltılmalı, günde 2 defa dişler en az 2 dk süreyle fırçalanmalıdır.

  • İmplant Nedir?

    İmplantlar, kaybedilen dişlerin yerine yerleştirilen, titanyumdan yapılmış yapay diş kökleridirler ve lokal anestezi altında çok kısa süren bir operasyonla çene kemiğine yerleştirilirler. Bu yapay diş kökü üzerine yapılacak çeşitli tip sabit yada hareketli protez sayesinde ideal estetik, sağlık ve fonksiyon kriterlerine ulaşılmaya çalışılır. Ağızda ömür boyu sorunsuz fonksiyon görmeleri amaçlanan implantlar, yüzeyleri özel işlemlerden geçirildiği için kemiğe özel bir bağ oluşturarak mekanik ve hücresel tutunurlar. Bağlantının oluşması için 3-6 ay arasında beklenmesi en ideal yöntemdir.

  • 20 Yaş Dişlerimi Aldırmak Zorunda Mıyım?

    20 yaş dişleri, bulunduğu konum itibarı ile çürümeye yatkın, çoğu zaman fonksiyon dışında kalan ağzın en arkalarındaki dişlerdir. 'Mutlak suretle alınacaktır' diye bir kural olmadığı gibi %70 oranında problem yaratmaktalardır. Örneğin, ağızda yer bulamadığı için çıkamaması istemediğimiz bir hadisedir çünkü böyle bir durumda bulunduğu yerde fokal enfeksiyon kaynağı şeklinde davranması kuvvetle muhtemeldir.Bunun yanısıra ağız açma kapamada güçlük ve yandaki dişleri çapraşıklaştırmaya yönelik kuvvet uygulaması söz konusu olabilir. Bu yüzden bu konuyla ilgili hekim kontrolü şarttır.

  • Ortodontik Tedaviyi Kaç Yaşına Kadar Yaptırılabilirim?

    Büyüme ve gelişim potansiyeli devam eden her hastaya her yaşta ortodontik tedavi uygulanabilir. Ancak her hastalığın, her vakanın,her ağız koşulunun olduğu gibi her yaşın kendine özgü bir takım dikkat edilmesi gereken şartları vardır.Bunları hekiminizden öğreniniz.

  • Dişlerim Ağrıyınca Hangi Antibiyotiği Kullanmalıyım?

    Dişiniz her ağrıdığında antibiyotik kullanmanız doğru değildir. Biz diş hekimleri, hastada akut enfeksiyon durumu olmadığı sürece antibiyotik önermeyiz. Eğer dişiniz ağrıyorsa antibiyotik kullanımı yerine parasetamol gibi ağrı kesici ilaçları kullanıp, ağrı kaynağını saptamak ve tedavi etmek için en kısa sürede diş hekimine başvurmanız en doğru çözüm olacaktır. Unutmayınız ki, diş ağrıları için ağzınızı alkol, rakı ve kolonya gibi sıvılarla çalkalamak, bölgeye aspirin tablet koymak veya hidrolik yağı gibi uygunsuz ve alakasız kimyasallar uygulamak tamamen yanlış ve sakıncalıdır.